Bispedømerådet

Møre bispedømeråd er valt for perioden 2020 - 2024. Bispedømerådet skal bidra til å vekkje og nære kristeleg liv i kyrkjelydane. Rådet skal: - Fremje samarbeid mellom sokneråda og andre arbeidsgrupper i bispedømet - Fordele tilskot til stillingar i undervisning og diakoni - Tilsette prestar - Gjere forvaltingsmessige vedtak med heimel i kyrkjelova og gravferdslova.

Møre bispedømeråd og Møre biskop har felles målsetting for arbeidet i bispedømet:

Å gjere menneske til Jesu læresveinar med di vi døyper dei til namnet åt Faderen, Sonen og Den Heilage Ande, og lærer dei å halde alt det som Jesus har bode oss.

Den norske kyrkja i Møre skal vere ei vedkjennande, misjonerande, tenande og open folkekyrkje.

Vi vil særleg leggje vekt på at kyrkjelydane med tilsette og tillitsvalde vert sette i stand til

- å gjere gudstenesta til samlingsstad for heile kyrkjelyden
- å byggje fellesskap prega av kristen omsorg og nestekjærleik
- å styrkje misjonsengasjementet i kyrkjelydane