Han var på vei ned fra Sognsvann i Oslo, da han slapp seg løs i et intervalldrag. Plutselig opplevde han en «flytfølelse» som automatisk knyttet seg til trua på Gud.
- På den tiden hadde jeg gått og kjent på at de måtene jeg hadde lært å være kristen på, ikke traff meg på samme måte som før. Jeg hadde endret noen standpunkter og lurte på hva som nå var mitt åndelige uttrykk. Under denne løpeturen kjente jeg en ordløs følelse av at nå var jeg der jeg er skapt til å være. Dette er min kropp som utfolder seg. Jeg opplevde det som en bekreftelse fra Gud, sier Einar Vegge i samtalen med programleder Magne Vik Ravndal.
Siden den gang har bevegelsen og vandringen blitt et viktig trosuttrykk for pilegrimspresten i Nidaros. Han har skrevet om dette i sin nye bok «Inntoning», og han forteller i podkasten at etterhvert har blitt et viktig trosuttrykk for ham.
- Må tåle motstand
Gjennom samtalen forteller han sin historie om veien fra det kristne lagsmiljøet i Farsund til teologistudier og prestetjeneste ulike steder. Forholdet til tro har handlet om begeistring og åpenhet, men også et sterkt behov for sunn dømmekraft, kritikk og integritet.
- Spenningen for meg er balansere min åpenhet og begeistring med behovet for å vite at troen er solid, at den tåler tidens tann og at den tåler motstand, forteller Vegge i «På trua laus».
«På trua laus» er en podkast fra Nidaros bispedømme. Her forteller ulike mennesker i Trøndelag om sin historie, sine erfaringer og si tru.
«Klar for ny sesong med På trua laus» (17.08.2023)