Tanken om fellesskapet og det å skape en plass for alle, har den profilerte kokken med seg fra oppveksten i Bjugn. I denne episoden av «På trua laus», forteller han hvordan han ofte satt rundt middagsbordene hos begge besteforeldreparene sine.
- Her snakka vi om bygdeliv og nyheter og om hvordan vi kunne gjøre hverdagen litt bedre. Det var mye håp i disse samtalene. Her var alle inkludert og her gikk praten lett.
- Måltidet er så mye mer enn mat. Her dannes viktige fellesskap og her skal det være plass ved bordet for alle, sier Inge Johnsen i samtalen med programleder Magne Vik Ravndal.
For Inge har det blitt en livsoppgave å jobbe for en bedre måltidskultur. Han sprer dette budskapet overalt, enten han er kokkeekspert i NRKs radiosendinger eller har sine faste møter med innsatte i Trondheim fengsel.
Håp i det mørke
Samtidig som Inge Johnsen var en av landets mest profilerte og etterspurte kokker, gjennomgikk han tunge ting i privatlivet. I denne podkastepisoden forteller han om samlivsbrudd, sykdom og nære dødsfall. Han mistet både sin far og sin bror på relativt kort tid. Midt i alt dette krevende, opplevde han håpet sterkere enn noen gang.
- På sykdoms- og dødsleie til min bror, snakka vi mye om det å flytte håpet. Om å finne stadig nytt håp midt i en situasjon som bare ble verre. Dette har jeg tatt med meg videre i livet, sier Johnsen i «På trua laus».
«På trua laus» er en podkast fra Nidaros bispedømme. Her forteller ulike mennesker i Trøndelag om sin historie, sine erfaringer og si tru.
Se og hør alle episodene av «På trua laus» på Nidaros bispedømmes sider
Hør alle episodene av «På trua laus» på Spotify