Han begynte med musikk allerede som 4-åring da mor hadde meldt ham på fiolinundervisning på byens musikkskole. Når han i denne podkastepisoden blir bedt om å trekke fram én skjellsettende musikkopplevelse, havner han på et sterkt minne fra et sommerkurs med ungdomssymfonikerne på Elverum.
- Jeg husker at vi spilte Brahms symfoni nummer to. Jeg vet inni meg et sted at der hadde jeg en åndelig opplevelse. Det var en opplevelse av noe virkelig større, forteller han i samtalen med programleder Magne Vik Ravndal.
Kor og bønnegruppe
Torodd Wigum er en internasjonalt anerkjent orkesterdirigent. Han har dirigert over hele Europa, og ble nylig utpekt som orkesterleder for «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad. Han har også fått mye oppmerksomhet som mannen bak «Sniksymfonisering» på Facebook.
I ungdomstida var Torodd aktiv i det kristne ungdomsmiljøet i Trondheim. I «Lagskoret» og skolelaget «BluRoSin» opplevde han et fellesskap og et trosuttrykk som satte spor. Han var en del av en guttegjeng som ofte ba til Gud.
- Det var ganske heftig i den alderen der. Vi ba mye sammen, det var ærlig og utleverende bønnestunder. Det var fint, og ble en arena for å være mer direkte og personlig uten å være det til sine kompiser. Vi henvendte jo oss til en større makt, forteller han i podkasten.
Stundene med mormor Olga, som var en aktiv misjonskvinne i Trondheim, har også satt dype spor.
- Hun var over 90 år da vi leste Johannes Åpenbaring sammen. Det var kraftig kost. Jeg husker hun sa en gang da at «Det er nåde for alle i siste øyeblikk». Det synes jeg var en god oppsummering, sier han i denne ukas «På trua laus».
«På trua laus» er en podkast fra Nidaros bispedømme. Her forteller ulike mennesker i Trøndelag om sin historie, sine erfaringer og si tru.
Se og hør alle episodene av «På trua laus» på Nidaros bispedømmes sider
Hør alle episodene av «På trua laus» på Spotify