Vi er Sammen som kirke i hele verden i år også

"Sammen som kirke i hele verden" er en nasjonal aksjon for misjonssolidaritet under korona-pandemien. Målet er å styrke menighetens eget misjonsprosjekt, og i år er aksjonstiden fra Kristi Himmelfartsdag til St. Hans.

Stavanger bispedømme er med på denne aksjonen, og ønsker å gi hjelp til lokale menigheters innsats og engasjement for den globale kirke. På denne siden vil du finne ressurser og tips til å sette gang en aksjon i din menighet.

"Sammen som kirke i hele verden" ønsker å bidra til å bevisstgjøre menighetene på sin globale tilhørighet og forpliktelse. I tillegg er det et mål å samle inn penger som kan styrke det diakonale arbeidet som samarbeidskirker rundt om i verden står i.

«Sammen som kirke i hele verden» er en solidaritetsaksjon med søsterkirker og partnere som er rammet hardt av korona-pandemien. I aksjonen samarbeider vi med de misjonsorganisasjonene som utgjør SMM organisasjonene, og deres verdensvide nettverk av søsterkirker.

Koronapandemien tydeliggjør hvordan vår verden henger sammen. Den norske kirke er del av en verdensvid kirke. Samtidig har den kanskje verdens beste apparat til å møte denne situasjonen.
Derfor ønsker aksjonen å vise det globale ansvar Den norske kirke har gjennom sine menigheter!

En slik aksjon er tett knyttet til Kirkens oppdrag og budskap. Her er det en dyp sammenheng mellom pinsefeiringen og kirken som et verdensvidt fellesskap. Kirken er bærer av håpet om nytt liv!

På disse sidene vil du finne hjelp til å virkeliggjøre en slik aksjon i din lokale menighet. Aksjonen kan gjerne være knyttet til det misjonsprosjektet som menigheten til vanlig arbeider med. Samtidig ønsker vi at man relaterer informasjonen til den untakstilstanden som kirker verden over lever under i denne koronatiden.

Oppfordring fra biskop Anne Lise Ådnøy

– Vi sår og det er vår

«Hvis ikke hvetekornet faller i jorden og dør, blir det bare det ene kornet.»

Gjennom vårens innsamlingsaksjon får vi være med å så. Vi sår i tro. Noe skal vokse fram. Alle har noe å dele: penger, tid og forbønn. Pandemien er krevende for alle, på ulike måter. Da kan det handle om å lete etter muligheter med mening.

Bli med og gjør det du kan! Guds fred være med oss alle i arbeidet med denne «våronna».

Hilsen Anne Lise Ådnøy
Biskop i Stavanger bispedømme

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"