Årsmeldingen for 2019 er klar!

En årsmelding gir mulighet for ettertanke. Hvor satte kirken fotavtrykk i 2019? Les forordet i årsmeldingen, skrevet av folkevalgt leder i fellesrådet, Bjørg Sveinall Øgaard.

Årsmeldingen gir et innblikk i noe av det som skjer i Den norske Kirkes menigheter i Bergen. Hva av det vi holder på med, er viktig å ta vare på og hva bør vi gjøre annerledes?

LES ÅRSMELDINGEN FOR 2019 HER

REGNSKAP FOR 2019 FINNER DU HER

Ansatte, menighetsrådene og andre frivillige arbeider sammen for å nå ut til mennesker i vår by med budskapet om Guds kjærlighet omsatt i handling, toner og ord. Mennesker møtes til gudstjeneste, til trosopplæring, ungdomsklubber, aktivitetstilbud, familiemiddager, nabokafe og mye annet. Du kan her lese om United Sisters i Loddefjord, der jenter fra ulike kulturer møtes og hjelper hverandre, og om guttekoret i Fridalen kirke som fikk Årstad bydels kulturpris i 2019.

Bergen kirkelige fellesråd (BKF) har ansvar for de 34 kirkebyggene i Bergen. Domkirken og Korskirken restaureres, og det er gjort mye stort og smått vedlikeholdsarbeid i de andre kirkene. Gravplassene forvaltes også av BKF. Målet er at de skal være tilpasset innbyggernes behov, og være tilgjengelig og nær. De skal være oaser der folk kan finne ro til å minnes. Du kan lese om arbeidet med å etablere ny gravplass i Åsane like ved Ikea, og åpningen av ny navnet minnelund på Nygård.

Hva så når vi ser framover?
Vi er godt inne i 2020 når dette skrives. Hele verden er i unntakstilstand på grunn av koronaviruset. 

Midt i dette trenger vi å ta vare på hverandre, vise omtanke og bringe håp.   

Påskens budskap handler om Guds kjærlighet som overvinner ondskap. Jesu død formidler håp til alle mennesker. I år er dette budskapet kanskje formidlet mer enn noen gang. Det streames gudstjenester, andakter, musikk, påskevandring, søndagskole, ungdomsklubb, påskepod, mm. Det arrangeres drive-in gudstjenester. Kirken er blitt tilgjengelig for oss gjennom digitale møteplasser. Dessuten er menighetene opptatt av å være i jevnlig kontakt med mennesker som trenger hjelp eller noen å snakke med. Det er imponerende å se hvordan stab og frivillige har bidradd til at kirken er til stede på nye måter. Takk til dere alle.

Ingen av oss vet hvor lenge samfunnet vil være på vent, og hva vi tar med oss av lærdom. Kirkens budskap er like aktuelt, både i en unntakstilstand og i den mer normale hverdagen. Vår hverdag er preget av usikkerhet, men også av frykt, savn og smerte på en måte som de fleste av oss ikke har opplevd. Mitt ønske er at vi kan være kirke framover gjennom å bringe videre håp og omsorg til andre, slik Jesus lærte oss ved å gi sitt liv for oss i kjærlighet.

Folkevalgt leder i fellesrådet,
Bjørg Sveinall Øgaard
april 2020

(Teksten er noe forkortet. Den kan leses i sin helhet i årsmeldingen)

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"