- Jobben som kirketjener gir så mye!

Etter syv år som ufør, begynte Anna Frich Sjurseth å vikariere som kirketjener. Hun er glad for muligheten hun fikk, og setter pris på å gjøre en god jobb for de hun møter i kirken.

I 2016 trengte Bønes menighet en kirketjenervikar som kunne jobbe 3,5 timer per måned i Bønes og Storetveit. Anna Frich Sjurseth, som da hadde vært sengeliggende med ME i syv år og ufør, hadde akkurat begynt å kjenne på et behov for å gjøre noe arbeid. Hun så egentlig etter noe frivillig arbeid, siden formen var så varierende. Men moren hennes hadde hadde sett utlysningen, og Anna fikk jobben. Hun ble opplært til kirketjenerjobben i både Birkeland, Storetveit og Bønes. To år senere ble det ledig et vikariat på 30 prosent i Storetveit kirke, så da prøvde hun seg på det. Høsten 2019 gikk vikariatet ut, men da åpnet det seg et vikariat i Bønes i halv stilling. Skulle hun ta sjansen?

- Jeg måtte gå noen runder med meg selv og familien. Dette er på grensen til hva jeg kan klare. Men samtidig gir det meg så mye å jobbe. Det er noe som det er verdt å prioritere! sier trebarnsmoren Anna.

Hun er veldig glad for jobben sin.
- Det beste ved jobben er kollegaene og det gode samholdet. Det at jeg kan gjøre en jobb som betyr noe for dem som kommer til kirken betyr mye for meg.

Anna er fremdeles syk, og må hvile mye innimellom.
- Min historie er nok ikke helt unik, jeg har skjønt at det er så mange veier til en jobb i kirken. Det at jeg fikk muligheten, og har en arbeidsgiver som legger til rette for meg, har gitt meg tryggheten på at jeg kan klare det.

Nå holder den tidligere kjemistudenten på med kirketjenerskolen, et intensivkurs som KA tilbyr.
- Jobben passer meg godt. Det å være syk har vist at livet har så mye forskjellig å tilby. Jeg er veldig glad for at jeg er der jeg er nå.

 

--------------------------------------
Denne historien står i BKFs årsmelding for 2019. Les årsmeldingen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"