Koronatiltak for kirkene i Bergen

For tiden er det ingen arrangementer i kirkene utenom gravferder og barne- og ungdomsarbeid. Fom. 23. februar er det lov å samle inntil 100 personer på gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

Rådene og retningslinjene fra myndighetene kan endre seg raskt. Vi vil oppdatere denne siden fortløpende. 

For ansatte i kirken:
Viktig info finner du her

 

Gudstjenester

I perioden 7. - 22. februar vil alle arrangement utenfor hjemmet forbys. Det vil derfor ikke være gudstjenester denne perioden. Se lokale nettsider og facebookgrupper for hva som skjer av digitale arrangement i din lokale kirke, eller se vår oversikt over digitale tilbud. Fom. 23. februar blir det lov å samle 100 deltakere på gudstjenester, når deltakerne får en fast tilvist plass av en kirkevert eller kirkelig medarbeider. Det skal fortsatt være minst en meter mellom alle som ikke bor sammen. Det er også fremdeles en anbefaling om 2 meter avstand dersom de er allsang innendørs.


Dåp

Har du planlagt dåp denne uken eller lurer på noe vedrørende en forestående dåp? Ta kontakt med din lokale kirke, og meld opp til dåp på vår nettside.


Gravferd

Gravferd kan gjennomføres i kirker og kapell. Både inne og på gravplassen skal det være maks. 100 personer fom. 23. februar.

Vi vil presisere at det i forbindelse med begravelser og bisettelser er påbudt med bruk av munnbind. Påbudet gjelder kun i situasjoner der man ikke kan opprettholde en meters avstand til andre. Mer informasjon kan dere finne på Bergen kommunes hjemmesider.  
Det skal være 2 meters avstand ved salmesang 
Les mer og se oversikt over hvor mange kirkene har plass til her.

 

Konfirmasjoner

Biskopene har komt med en anbefaling om å vurdere å utsette vårens konfirmasjoner til høsten, tilpasset det lokale smittetrykket. Mer informasjon finnes på din lokalmenighets nettside.
Les saken på kirken.no


Vielser

Kirken ønsker å gjennomføre planlagte vigsler, ut i fra retningslinjene som er gitt av myndighetene. For tiden er det ikke tillat med arrangement utenfor hjemmet. Ta kontakt med din lokale kirke dersom du har spørsmål om en forestående vielse.


Åpen kirke

Ønsker du å stikke innom en kirke for å tenne et lys eller be en bønn? Noen få kirker i Bergen har åpent noen timer, slik at alle som vil kan komme inn og bare være i kirken. Ta kontakt med din nærmeste kirke. Birkeland kirke på Nesttun har åpen kirke hver fredag kl. 15-17. Unntak er perioden 7. - 22. februar.
Finn alle menighetene i Bergen på denne siden. 


Husk de generelle hygienetiltakene:

  1. Minst én meter avstand til andre - og to meter når du synger
  2. God hånd- og hostehygiene
  3. Hold deg hjemme om du føler deg syk
  4. Oppdater dere på de retningslinjene som Folkehelseinstituttet legger ut på sine hjemmeside, www.fhi.no

 

Alle offentlige arrangement krever navn og telefonnummer på alle deltakerne noteres, for evt. smittesporing. Listen oppbevares i 14 dager, før den blir makulert. 

Smittevernveilederen som kom i vår har blitt oppdatert flere ganger. Siste oppdatering kom 2. desember, og en ny ventes i løpet av neste uke. Les om smittevernveilederen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"