Koronatiltak for kirkene i Bergen

Nå er smittevernsreglene strammet inn, og i perioden frem til 6. desember vil det åpnes for å arrangere gudstjenester med inntil 20 deltakere. Gravferder gjennomføres med inntil 50 personer, og dåpsseremonier kan gjennomføres med inntil 20 personer. Det er også mulig å gjennomføre aktiviteter for barn under 13 år.

Rådene og retningslinjene fra myndighetene kan endre seg raskt. Vi vil oppdatere denne siden fortløpende. 

For ansatte i kirken:
Viktig info finner du her

Gudstjenester
Nå er smittevernsreglene strammet inn. Tre søndager på rad har det vært avlyste gudstjenester, men fra 23. november er det åpnet for at menigheter kan ha gudstjenester med inntil 20 deltakere. Det vil da være påmelding. Se lokale nettsider og facebookgrupper for hva som skjer av digitale arrangement i din lokale kirke. 

Dåp
Det er restriksjoner på hvor mange som kan samles, og i perioden 7. til 7. desember er det åpent for dåpsseremonier i kirkene der det kan være 20 deltakere tilstede. Ta kontakt med din lokale kirke.

Gravferd
Gravferd kan gjennomføres i kirker og kapell. Både inne og på gravplassen skal det være maks. 50 personer, som skal ha minst en meter avstand mellom hverandre. 
Les mer her.

Vielser
Kirken ønsker å gjennomføre planlagte vigsler, ut i fra retningslinjene som er gitt av myndighetene. I perioden 7. - 6. desember er tallet for deltakere på offentlige arrangement satt til 20.

Åpen kirke
Ønsker du å stikke innom en kirke for å tenne et lys eller be en bønn? Noen få kirker i Bergen har åpent noen timer, slik at alle som vil kan komme inn og bare være i kirken. Ta kontakt med din nærmeste kirke. Birkeland kirke, Korskirken og Johanneskirken er noen av kirkene som har åpent til bestemte tider. Finn alle menighetene i Bergen på denne siden. 

Husk de generelle hygienetiltakene:

  1. Minst én meter avstand til andre
  2. God hånd- og hostehygiene
  3. Hold deg hjemme om du føler deg syk
  4. Oppdater dere på de retningslinjene som Folkehelseinstituttet legger ut på sine hjemmeside, www.fhi.no


Se oversikten over hvor mange deltakere hver enkelt kirke kan ta her

Alle offentlige arrangement krever navn og telefonnummer på alle deltakerne noteres, for evt. smittesporing. Listen oppbevares i 14 dager, før den blir makulert. 

Smittevernveilederen som kom i vår har blitt oppdatert flere ganger. Siste oppdatering kom 6. november. Les om smittevernveilederen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"