Koronatiltak for kirkene i Bergen.

Kirken i Bergen tar smittevern på alvor, og følger myndighetenes råd om gjeldende smittetiltak. Fra 20. juni kommer flere lettelser som et trinn i regjeringens gjenåpningsplan.

Rådene og retningslinjene fra myndighetene kan endre seg raskt. Vi vil oppdatere denne siden fortløpende. 

For ansatte i kirken:
Viktig info finner du her

Bruk også nettstedet skjerikirken.no til å finne arrangementer som skjer i kirker over hele landet, der kan man søke på sitt nærområde.

 

Gudstjenester

Velkommen på gudstjeneste! For tiden har de fleste kirker gudstjenester på søndager, med plass til inntil 1000 deltakere (500 i to kohorter) avhengig av kirkens størrelse. Vi skal fremdeles holde 1 meter avstand.

Se lokale nettsider og facebookgrupper for hva som skjer av arrangement i din lokale kirke, eller se vår oversikt over digitale tilbud


Dåp

Har du planlagt dåp denne uken eller lurer på noe vedrørende en forestående dåp? Ta kontakt med din lokale kirke, og meld opp til dåp på vår nettside.


Gravferd

Gravferd kan gjennomføres i kirker og kapell. Både inne og på gravplassen skal det være maks. 1000 personer (fordelt på to kohorter med 500). 

Les mer og se oversikt over hvor mange kirkene har plass til her.

 

Konfirmasjoner

Biskopene har komt med en anbefaling om å vurdere å utsette vårens konfirmasjoner til høsten, tilpasset det lokale smittetrykket. I Bergen har de aller fleste utsatt konfirmasjonen til høsten. Mer informasjon finnes på din lokalmenighets nettside.
Les saken på kirken.no


Vielser

Kirken ønsker å gjennomføre planlagte vigsler, ut i fra retningslinjene som er gitt av myndighetene. Ta kontakt med din lokale kirke dersom du har spørsmål om en forestående vielse.


Åpen kirke

Ønsker du å stikke innom en kirke for å tenne et lys eller be en bønn? Noen få kirker i Bergen har åpent noen timer, slik at alle som vil kan komme inn og bare være i kirken. Ta kontakt med din nærmeste kirke. Birkeland kirke på Nesttun har åpen kirke hver fredag mellom kl. 15-17.
Finn alle menighetene i Bergen på denne siden. 


Husk de generelle hygienetiltakene:

  1. Minst én meter avstand til andre 
  2. God hånd- og hostehygiene
  3. Hold deg hjemme om du føler deg syk
  4. Oppdater dere på de retningslinjene som Folkehelseinstituttet legger ut på sine hjemmeside, www.fhi.no

 

Alle offentlige arrangement krever navn og telefonnummer på alle deltakerne noteres, for evt. smittesporing. Listen oppbevares i 14 dager, før den blir makulert. 

Smittevernveilederen som kom i vår har blitt oppdatert flere ganger. Siste oppdatering kom 22. juni 2021. Les om smittevernveilederen her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"