Koronatiltak for kirkene i Bergen

5. mai kom Bjørgvin bispedømme med en plan for når en vil åpne opp for gudstjenester og andre samlinger i tråd med de nye signalene fra myndighetene pr. 30. april. Fra 15. juni kan det være 200 til stedes i gravferder, dåp og vigsler, men vi vil understreke at all aktivitet i kirkene må være i tråd med den bransjestandard som Kirkerådet og KA har utarbeidet, og som er til godkjenning hos Folkehelseinstituttet. En oppdatert smittevernsveileder ble publisert 16. juni.

Rådene og retningslinjene fra myndighetene kan endre seg raskt. Vi vil oppdatere denne siden fortløpende. 

Nytt fom. 15. juni: Regjeringen kom med nye retningslinjer for hvor mange mennesker som kan samles i samme lokale. Dette antallet er nå satt til 200, med minst én meters mellomrom. For å kunne være 200 personer i lokalet, må det være stort nok til at retningslinjene om smittevern kan følges. Se oversikten over hvor mange deltakere hver enkelt kirke kan ta herDet er også fremdeles et krav om at navn og telefonnummer på alle deltakerne noteres, for evt. smittesporing. Listen oppbevares i 10 dager, før den blir makulert. 

Oppdatering av smittevernsveiledere: Nå er alle smittevernveilederne samlet i en ny, som er oppdatert med de siste oppmykningene fra myndighetene. 

Les om smittevernveilederen her.

Gudstjenester
Nå er det åpnet for gudstjenester for 200 deltakere i kirken fom. 15. juni. Se krav om registrering av fremmøtte etc i teksten over. Se lokale nettsider og facebookgrupper for hva som skjer i din lokale kirke, og samleside på våre nettsider. Sjekk oversikten over hvor stor den enkelte kirkes kapasitet er her. 

Dåp
På grunn av restriksjoner i forbindelse med Korona-epidemien, kan tidspunkt for dåpen avvike fra det som står på gudstjenesten i påmeldingen. Hvis det er tilfelle, vil menigheten kontakte dere. Det er også restriksjoner på hvor mange som kan samles, og menigheten vil kunne informere dere om hva som er gjeldende i gudstjenesten i kirken der dere skal ha dåp. Det er nå åpnet for å ha dåp i høymessen.

Gravferd
Gravferd kan gjennomføres i kirker og kapell med nærmeste pårørende til stede. Både inne og på gravplassen skal det være maks. 200 pårørende (fom 15. juni), som skal ha minst en meter avstand mellom hverandre, med mindre kommunelegen har satt strengere grenser.
Les mer her.

Vielser
Kirken ønsker å gjennomføre planlagte vigsler, ut i fra retningslinjene som er gitt av myndighetene. Der den lokale kommuneoverlegen som bestemmer hva som kan gjennomføres, og hvor mange som kan være til stede - inntil 200 samlet (jf. tall fra myndighetene 15. juni). Det er derfor viktig at du tar kontakt med den kirken der du skal gifte deg. Det er de som kan gi deg svar på hva som er mulig i den nærmeste tiden.

Konfirmasjonsgudstenestene
Menighetene tar kontakt med konfirmantene når det er klart hva som skjer videre med konfirmantundervisning og evt. med planlagt dato for ny konfirmasjonsgudstjeneste.

Det blir imidlertid opp til hvert sokneråd å fastsette konfirmasjonsdatoer.

Åpen kirke
Ønsker du å stikke innom en kirke for å tenne et lys eller be en bønn? Noen få kirker i Bergen har åpent noen timer, slik at alle som vil kan komme inn og bare være i kirken. Sjekk nettsiden til en av dine nærmeste kirker for å se om de har åpent. Finn alle menighetene i Bergen på denne siden. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"