Samisk konfirmantleir 2021

Påmelding pågår til 1. februar! Det er den konfirmantansvarlige som skal sende inn påmeldingsskjema for konfirmanten(e). NB: Det blir et digitalt/lokalt opplegg i år.

Nå er det bestemt at Samisk konfirmantleir blir digital og lokal i 2021 - et én-dagsopplegg lørdag 13. mars. Det blir altså ikke en fysisk leir på Snåsa som planlagt.

Påmelding (frist mandag 1. februar) 

NB: Det er plass til mange flere enn vanlig på denne leiren, siden ungdommene samles lokalt! Vi lager grupper basert på hvor de som er påmeldt bor.

 

Praktisk informasjon

I år blir det et digitalt og lokalt opplegg der konfirmantene møtes et sted i nærheten av der de bor, og får "møte" de andre digitalt. Opplegget kjøres lørdag 13. mars. Det blir voksne ledere på alle de lokale samlingsstedene. Samisk kirkeråd dekker måltider og reise. Smittevern ivaretas lokalt.

Menighetene oppfordres til å informere konfirmantene og deres foresatte om leiren. Det er menighetene som skal sende inn påmelding for de som ønsker å delta.

I år skal ikke lokalmenighetene betale det vanlige reiseutjevningsgebyret (kr 1000,- pr konfirmant som deltar). Vi sløyfer dette i år, siden ingen skal reise langt. Den enkelte konfirmant skal som vanlig ikke betale for noe. 

Utfyllende informasjon med program og hvor de ulike konfirmantgruppene skal møtes, kommer senere.

 

Hva er Samisk konfirmantleir?

Samisk konfirmantleir er en landsdekkende kristen leir for samisk ungdom som deltar i konfirmantopplæring i lokale menigheter. Samisk kirkeråd samarbeider med Nord-Hålogaland, Sør-Hålogaland og Nidaros bispedømmer, om å planlegge og gjennomføre og evaluere de samiske konfirmantleirene. Leiren gir årets konfirmanter et supplerende tilbud om samisk trosopplæring, i tillegg til den konfirmantopplæringen de har i lokalmenighetene.

Faglig innhold og mål om nestekjærlighet og solidaritet.

Leirens faglige innhold bygger på målene i Den norske kirkes trosopplæringsplan; «GUD GIR - VI DELER» og «Plan for samisk trosopplæring» som er en parallell samisk trosopplæringsplan. Samisk språk, samisk kultur og en samisk kontekstuell kristendomsforståelse står sentralt.

Hovedtema for leiren er «Nestekjærlighet og solidaritet». Et årlig deltema er: "Å komme til et sted og å være fra et sted» - om den betydning et lokalmiljø har for samiske barn og unges samiske identitet.

De samiske språkene og norsk er i bruk under hele leiren.

Samisk konfirmantleir er en flerspråklig samisk trosopplæringsarena. Samisk kirkeråd legger vekt på at leiren skal ha et inkluderende sosialt, kulturelt og flerspråklig miljø. De tre samiske språkene og norsk brukes under hele leiren. Det er et mål at alle deltakere skal bli behandlet, og behandle hverandre på en likeverdig måte.

Samisk konfirmantleir har samiskspråklige og norskspråklige, voksne og unge ledere. Det er også tre samiskspråklige medarbeidere som snakker sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk. De som er samisktalende oppfordres til å bruke de samiske språkene aktivt, og de som forstår samisk, og snakker litt, oppfordres også til å delta aktivt med den språkkompetansen de har. Både det å forstå samisk, og det å kunne lese, snakke og skrive samisk er verdifullt, og kan brukes i alle sammenhenger under hele leiren.

Sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk språk skal være mest mulig synlige både i tale og skrift under hele leiren. Norsk språk brukes på en slik måte at alle skal kunne delta likeverdig uavhengig av individuelle språkferdigheter. Det synges og leses høyt på kvensk og engelsk i tillegg til de samiske språkene og norsk. Det legges opp til at deltakerne skal oppleve et inkluderende miljø under hele leiren.

 

Kontaktinformasjon for Sámi girkoráđđi - Sáme girkoráde - Saemien gærhkoeraerie - Samisk kirkeråd

Besøksadresse:
Haakon VII gate 5
9011 Tromsø

 

 

 

Postadresse:
Samisk kirkeråd
Postboks 799 Sentrum
0106 Oslo
E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"