Samisk konfirmantleir 2021

Samisk konfirmantleir er et tilbud til konfirmanter i alle menigheter i Norge. Her får samiske konfirmanter som bor på ulike steder i landet mulighet til å delta på en landsdekkende leir sammen med andre samiske ungdommer.

Landsdekkende samisk konfirmantleir blir på Finsås leirsted i Snåase/Snåsa, 11.- 14. mars 2021, der det skulle vært leir i 2020 - som dessverre ble avlyst pga korona.

Påmelding åpnes desember 2020.

 

Praktisk informasjon

Det er plass til 30 deltakere. Det er utarbeidet egne kriterier for plasstildeling. 

Menighetene oppfordres til å informere konfirmantene og deres foresatte om leiren. Det er menighetene som skal sende inn påmelding for de som ønsker å delta.

Samisk kirkeråd dekker opphold og reise for konfirmantene. Lokalmenighetene betaler reiseutjevningsgebyr på kr 1000,- pr konfirmant som deltar. Den enkelte konfirmant skal ikke betale noe. Utfyllende informasjon kommer senere.

 

Hva er Samisk konfirmantleir?

Samisk konfirmantleir er en landsdekkende kristen leir for samisk ungdom som deltar i konfirmantopplæring i lokale menigheter. Samisk kirkeråd samarbeider med Nord-Hålogaland, Sør-Hålogaland og Nidaros bispedømmer, om å planlegge og gjennomføre og evaluere de samiske konfirmantleirene. Leiren gir årets konfirmanter et supplerende tilbud om samisk trosopplæring, i tillegg til den konfirmantopplæringen de har i lokalmenighetene.

Faglig innhold og mål om nestekjærlighet og solidaritet.

Leirens faglige innhold bygger på målene i Den norske kirkes trosopplæringsplan; «GUD GIR - VI DELER» og «Plan for samisk trosopplæring» som er en parallell samisk trosopplæringsplan. Samisk språk, samisk kultur og en samisk kontekstuell kristendomsforståelse står sentralt.

Hovedtema for leiren er «Nestekjærlighet og solidaritet». Et årlig deltema er: "Å komme til et sted og å være fra et sted» - om den betydning et lokalmiljø har for samiske barn og unges samiske identitet.

De samiske språkene og norsk er i bruk under hele leiren.

Samisk konfirmantleir er en flerspråklig samisk trosopplæringsarena. Samisk kirkeråd legger vekt på at leiren skal ha et inkluderende sosialt, kulturelt og flerspråklig miljø. De tre samiske språkene og norsk brukes under hele leiren. Det er et mål at alle deltakere skal bli behandlet, og behandle hverandre på en likeverdig måte.

Samisk konfirmantleir har samiskspråklige og norskspråklige, voksne og unge ledere. Det er også tre samiskspråklige medarbeidere som snakker sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk. De som er samisktalende oppfordres til å bruke de samiske språkene aktivt, og de som forstår samisk, og snakker litt, oppfordres også til å delta aktivt med den språkkompetansen de har. Både det å forstå samisk, og det å kunne lese, snakke og skrive samisk er verdifullt, og kan brukes i alle sammenhenger under hele leiren.

Sørsamisk, lulesamisk og nordsamisk språk skal være mest mulig synlige både i tale og skrift under hele leiren. Norsk språk brukes på en slik måte at alle skal kunne delta likeverdig uavhengig av individuelle språkferdigheter. Det synges og leses høyt på kvensk og engelsk i tillegg til de samiske språkene og norsk. Det legges opp til at deltakerne skal oppleve et inkluderende miljø under hele leiren.

 

Kontaktinformasjon for Sámi girkoráđđi - Sáme girkoráde - Saemien gærhkoeraerie - Samisk kirkeråd

Besøksadresse:
Stakkevollveien 41
9010 Tromsø

 

 

 

Postadresse:
Samisk kirkeråd
Postboks 799 Sentrum
0106 Oslo
E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"