Inspirerte kantorene i Nidaros

- Når vi improviserer over salmene i gudstjenesten, lar vi musikken gå gjennom oss og få vårt særpreg. Jeg håper jeg kan inspirere dere til å tørre, sa kantor og professor Inger-Lise Ulsrud da hun møtte kirkemusikene i Nidaros bispedømme til fagdag, onsdag 15. mai.

Ulsrud har orgelimprovisasjon som sitt spesialfet. Hun underviser sine studenter på Norges musikkhøgskole i dette, men utøver det også i sitt arbeid som kantor i Uranienborg kirke. Under Nidaros bispedømmes fagdag i Strindheim kirke, ga hun videre av sine historier, eksempler og erfaringer fra improvisasjon i gudstjenesten.

- Dere må investere tid og øving i dette. Da blir resultatet viktig og spennende - og gir nytt liv til salmene i gudstjenesten, sa Ulsrud i sitt foredrag til kirkemusikerne i Nidaros. 

Middagsbønn og musical

Fagdagen i Strindheim kirke er den tredje i rekken av det som har blitt et nytt tilbud til kirkemusikerne i Nidaros. Dagene er ment på gi faglig påfyll, men også mulighet til gjensidig treff og inspirasjon. De fleste av deltagerne er alene som musikere i sin menighetsstab, da kan det være viktig å treffe kolleger fra resten av bispedømmet.

I tillegg til Ulsruds foredrag om inspirasjon, ble det satt fokus på det å søke på midler til kulturprosjekt i menighetene. 

Sokneprest i Strindheim ledet til middagsbønn og de lokale musikerne Bjørn Vevang (kantor i Berg menighet) og Katrine Strugstad avsluttet med å gi kantorene smakebiter fra kjente musicals - og dermed en musikalsk hilsen på vei tilbake til den lokale orgelkrakken.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"