Gud kjenner mine dypeste hemmeligheter

«Gud vet alt om meg. Da vet han også hva mine dypeste hemmeligheter er», skriver Kristina Bjåstad. Hun er kapellan i Lade, Bakklandet og Lademoen menigheter.

Herre, du ransaker meg og du vet –
du vet om jeg sitter eller står,
på lang avstand kjenner du mine tanker.

Tar jeg soloppgangens vinger
og slår meg ned der havet ender,
da fører din hånd meg også der,
din høyre hånd holder meg fast
(Salme 139, 1-2 + 9-10)

Det er godt å bli sett. Å føle at de rundt deg kjenner deg, og elsker deg. Elsker deg på grunn av hvem du er. Men det er også veldig sårt når man føler på det motsatte. At man ikke blir sett, forstått, eller elsket. Og vi har vel alle noen ganger båret på hemmeligheter vi er redde for å dele. Redde, fordi vi frykter at våre kjære ikke skal forstå, og kanskje til og med slutte å elske oss. Da blir hemmelighetene tunge å bære. Og ønsket om å bli sett blir farget av frykten for å bli avvist.

Fra et slikt perspektiv kan disse bibelversene virke skremmende. Gud vet alt om meg. Da vet han også hva mine dypeste hemmeligheter er. De hemmelighetene jeg er overbevist om at folk kommer til å misforstå, mistolke eller hate meg for. Blir Gud enda en jeg skal frykte å miste?

Nei, Gud gir ikke slipp på deg. Han ser hele deg, kjenner deg ut og inn, og elsker deg.

«Tar jeg soloppgangens vinger og slår meg ned der havet ender, da fører din hånd meg også der, din høyre hånd holder meg fast.»

Gud forlater oss ikke, uansett hvor langt vekk fra ham vi føler oss. Vi trenger ikke være redde for at våre dypeste hemmeligheter skal skille oss fra ham, for han kjenner dem allerede. Og den vissheten kan kanskje gi oss styrke til å dele mer av oss selv med våre kjære. Tørre å bli sett av dem, slik vi blir sett av Gud.

Kristina Bjåstad
Kapellan i Lade, Bakklandet og Lademoen menigheter

----------

Tidligere andakter i rekken «Ord til trøst, tro og håp»:

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"